BMXcavation 2013 (Film)

BmxCav

Efter BMXploration som gjordes förra året på det övergivna pappersbruket så har det dykt upp både ett å annat tafatt försök på liknande BMX-edits.
Vissa av dem har varit uppenbart inspirerade av BMXploration vilket både är kul och smått störande på samma gång.
Hur skulle man nu göra för att försvåra det hela ytterligare..?
Jag snackade med Anders och la på förslag att vi skulle gå till botten med problemet.
Han nappade ganska snart när jag förtalte hur och var det hela skulle utspela sig. 155 meter ner i Sala silvergruva.

Några få dagar senare var vi på plats. Med oss hade vi inte speciellt mycket egentligen, en trave ljuskällor, en kamera, en cykel, en bra inställning.
Vi tog oss ner i gruvan och började reka i den sk Victoria-salen, namngiven efter ett besök av kronprinsessan.
Nog om detta. Nu var det vi som var där, och våra planer var att överglänsa allt kungligt som tidigare dragit fram i denna vackra sal.
Speciellt vacker var den dock inte när man grävde lite djupare. Vi fick ta till samlade krafter för att få någon slags puts på golvet som var inbäddat i betongdamm.
En timme eller två senare, med skapligt rent golv och med ljussättningen till belåtenhet (för mig) så var det dags att sätta igång på allvar.

Det gick till en början ganska knaggligt för Aet som gestikulerade och gnällde över både det ena å det andra. Golvet var fortfarande dammigt och därmed halt,
vilket ett par magplask kunde vittna om.
Vi fick skura en andra vända.
Till detta så ska det nämnas att det inte är helt lätt att cykla på detta vis i dunkelt ljus. Skuggorna som jag älskade höll på att stjälpa hela projektet!
Men, liksom på pappersbruket förra året där det också förekom en del skeptiska utlåtanden så lossnade det till sist och vi kunde ro hem några klipp.

Stort tack till Sala silvergruva och Anette för gästfrihet!